Patrick Dewael, Burgemeester van gaststad Tongeren

“De combinatie Tongeren en koers is een lange tijd weggeweest. Na een schitterende herlancering, in 2012, zijn wij dan ook bijzonder trots dat we tot en met 2018 als gaststad mogen fungeren tijdens dit fantastische event.

Dit jaar ontvangt Tongeren dus al voor de vijfde keer de Ronde van Limburg en wordt het een eerste jubileumeditie. De combinatie Tongeren en koers begint in onze stad terug ingeburgerd te geraken. Als de eerste stad van het land zijn wij dan ook bijzonder trots om deze enige Limburgse wielerklassieker te huisvesten.”

Geert Smets, Organisatiebureau SMB Organisation

“De 3 grote lussen in het parcours plus de 3 lokale rondes in de finale van de koers maken dat de Ronde van Limburg bijzonder interessant is qua visibiliteit van onze partners! Het stevige mediapakket met de aanwezigheid van Sporza, Het Belang van Limburg en TV Limburg maken commercieel het grote verschil!”

“Als jongen ging ik steeds kijken naar de aankomst van de Ronde van Limburg. De teloorgang destijds van de Ronde is altijd blijven knagen. Ik ben fier dat we het derde jaar op rij op UCI niveau 1.1 kunnen organiseren."

Mark Vandereyt, Sporttechnisch organisator

“De in totaal 16 hellingen in combinatie met 5 kasseistroken en als apotheose een prachtige hellende aankomst op de brede Eeuwfeestwal zijn de perfecte ingrediënten voor een heroïsche koers avant la lettre!”

De partners van de Ronde van Limburg 2016